tisdag 5 april 2011

Hallonmarmelad med lime

Igår vart det ingen skola gjord, men desto mer marmelad kokades! När jag gör denna marmelad igen tror jag att jag ska prova att byta ut det ljusa muscovadosockret mot mörkt och lägga till skalet från 1 eller 2 lime till, det smakar inte lika mycket lime som jag skulle villat.Hallonmarmelad med lime
ca 3,5 dl (typish, bara ögonmåttat)

1 paket frysta hallon (250 g)
1,5 dl ljust muscovadosocker
2,5 dl syltsocker
2-4 lime 

1. Rör ihop hallonen och sockret i en kastrull. Skrubba och riv skalet på limen tillsätt det i kastrullen.
2. Koka marmeladen i ca 10 minuter. Pressa ner saften från 2 lime i marmeladen och koka ytterligare ca 5 min. Skumma när det behövs.
3. Gör ett marmeladprov (Klicka ut lite marmelad på en kall tallrik. Dra ett streck, med baksidan av en sked, genom marmeladen och ifall den inte helt flyter tillbaka är den klar) Häll upp på väl rengjorda burkar, vänd uppåner och låt svalna. 


Var noga med att skruva åt locket på burkarna, annars blir det som för mej! INTE KUL!Svängde även ihop lite kolajordnötsbitar för någon dag sedan då jag vart less på att ha flingor stående i rummet. Kanske lite julgodis vibbar, men ack så gott! Tog dock lite väl mycket jordnötssmör märkte jag då kolamseten vart ganska tjock och stelnade lite väl mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar