Igår vart det paprikalasange och jag tänkte att jag skulle dela med mej av receptet :D
Paprikalasange
1 form
1 lök
Lite olja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 burkar krossade tomater
Lite vatten
Lite honung eller socker
En rejäl klick Ajvar relish
Kryddor (Jag använde rökt paprikapulver, salt och peppar)
1 paket fetaost
2.5-3 dl mejeriprodukt (funkar med det mesta här, keso, creme fraiche, kesella, matgräddde, mjölk osv.)
Lasangeplattor (Mina har spenat i, därför är dom gröna)
Börja med att hacka löken och skära paprikorna i tärningsstora bitar. Fräs löken i lite olja och hacka, riv eller pressa ner vitlöken när löken börjar bli mjuk och genomskinlig. Tillsätt parpikabitarna och rör runt lite. Häll på krossade tomater och nån skvätt vatten. Krydda med honung, ajvar, salt, peppar och paprikapulver och låt småputtra tills det är lagomt såsigt, 10-15 min brukar bli lagomt.
Blanda under tiden smulad fetaost och mejeriprodukt till en krämaktig historia. Varva sås, fetaostkräm och lasangeplattor, börja och avsluta med paprikasås. Ugna i ~30 min i 200 grader.
NOM NOM NOM! Jag vill också ha! :D Om jag har tur kanske jag hinner med en sväng hem under påsken, vill du ses då? <3
SvaraRadera