måndag 20 februari 2012

Vegetarisk paprikalasange med fetaost

Åh vad jag ÄLSKAR lasange! Man kan göra på nästan vad som helst och ifall man skippar den vita såsen och gör med keso istället blir det nyttigare och det går dessutom riktigt fort! Jag gör ofta lansange hemma, antingen med zucchinisås, köttfärssås, tomatsås eller paprikasås (samma grund, men med olika fyllningar och kryddor) Lätt att variera och enkelt att bara slänga ner lite slattar man hittar i kyl och frys. Lite spenat, fetaost och soltorkade tomater blandat med keso blir tex jättegott varvat med lasangeplattor och tomatsås! Man kan även riva ner överblivna rotsaker i såsen för att göra den matigare.

Igår vart det paprikalasange och jag tänkte att jag skulle dela med mej av receptet :D


Paprikalasange
1 form

1 lök
Lite olja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 burkar krossade tomater
Lite vatten
Lite honung eller socker
En rejäl klick Ajvar relish
Kryddor (Jag använde rökt paprikapulver, salt och peppar)

1 paket fetaost
2.5-3 dl mejeriprodukt (funkar med det mesta här, keso, creme fraiche, kesella, matgräddde, mjölk osv.)

Lasangeplattor (Mina har spenat i, därför är dom gröna)

Börja med att hacka löken och skära paprikorna i tärningsstora bitar. Fräs löken i lite olja och hacka, riv eller pressa ner vitlöken när löken börjar bli mjuk och genomskinlig. Tillsätt parpikabitarna och rör runt lite. Häll på krossade tomater och nån skvätt vatten. Krydda med honung, ajvar, salt, peppar och paprikapulver och låt småputtra tills det är lagomt såsigt, 10-15 min brukar bli lagomt. 

Blanda under tiden smulad fetaost och mejeriprodukt till en krämaktig historia. Varva sås, fetaostkräm och lasangeplattor, börja och avsluta med paprikasås. Ugna i ~30 min i 200 grader.     

1 kommentar:

  1. NOM NOM NOM! Jag vill också ha! :D Om jag har tur kanske jag hinner med en sväng hem under påsken, vill du ses då? <3

    SvaraRadera