Denna fudge blev lite segare än den jag gjorde förra gången, lite mer som såndär smågodisfudge/lonkafudge. Den fick också en ganska tydlig smak av farinsocker, vilket jag har kommit fram till att jag inte riktigt gillar :P
Farinfugde
1 dl grädde
1.5 dl farinsocker
1 dl strösocker
100 g smör
ca. 1 dl nötter (jag använde pecannötter)
100 g vit choklad
Grovhacka nötterna och chokladen. Rör ihop grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Värm till sockret smält och blanda ner smöret. Koka fudgen till den klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas/skål med kallt vatten och ifall man kan forma det till en kula är det klart) Rör ner nötterna och chokladen och häll ut på en bakpappersklädd bricka eller plåt. Låt stelna och skär i bitar.
Åh, kom till Uppsala och baka åt mig med! Saknar er! /Malin
SvaraRadera