lördag 20 oktober 2012

Tomatsås med aprikoser och kanel

En riktig höjdarmat nu när höstrusket kommer krypande är kryddig tomatsås med aprikoser och kanel. Går väldans fort att göra och är helt vegansk! (Pastan är nog inte det dock)

Jag använder körsbärstomater från Mutti då jag tycker att de smakar allra bäst, men man kan även använda krossade tomater eller hela tomater som man mosar sönder litegrann.



Kryddig tomatsås med aprikoser

1 skvätt olja eller smör/margarin
1 gul lök
2 kanelstänger
1-1½ näve torkade aprikoser
1-2 msk tomatpure
1 burk tomater eller 500g färska, hackade tomater
Lite vatten, typ 1½ dl
Salt, peppar, ev lite extra kanel

Börja med att finhacka löken och stek den genomskinlig i en gryta. He ner kanelstängerna och låt fräsa någon minut. Hacka aprikoserna i mindre bitar och tillsätt dom samt tomatpure till löken. Häll ner tomaterna, späd med vattnet och låt småputtra ungefär 15 min. Smaka av med salt och peppar och pudra eventuellt över lite kanel. Servera med kokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar