söndag 17 mars 2013

Vitlökskuber, så himla smidigt!

Okej, det är inte mkt som händer här, jag vet. Planerar faktiskt en del inlägg och tar massa bilder, men bilderna tar sig inte in i datorn! Jag tycker att en blogg som mest handlar om pyssel och mat blir ganska tråkig utan bilder, alltså blir det inga inlägg :( Men jag ska försöka bättra mej för det finns en massa roliga saker jag vill skriva om!

Typ som dethär: Frys vitlök i iskubslådor! Så himla smidigt när man (som jag) är för lat för att ta fram press/rivjärn/rullare/annat men ändå vill ha najsig vitlöksmak på maten. Det är kanske lite drygt att skala allt men det tar inte så lång tid och är så värt det! Lådorna varierar lite i form och storlek, men en kub blir ungefär 2-3 vitlöksklyftor.

Du behöver:
* 4-5 hela vitlökar
* Matberedare
* Lite olja (smaklös sådan, typ rapsolja) eller vatten
* Iskubsform

Skala vitlöken och lägg i matberedaren, mixa och häll på en skvätt olja/vatten så att vitlöken går ihop sig. Fyll iskubsformar med vitlökspastan och frys. När vitlöken ska användas tar man bara fram lådan, pillar lös en kub och lägger i stekpannan/grytan, den tinar på nån minut.Det går att göra samma sak med ingefära. Perfekt att ha en låda vitlök och en låda ingefära i frysen för snabb användning. Och det absolut bästa - det blir ingen extra disk! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar