torsdag 18 april 2013

Grönsaksgryta med ägg

Okej, dethär låter skumt, men det blir gott! Man gör en grönsaksgryta och knäcker sedan i ägg som får pocheras i tomatsåsen. Man kan göra grytan på vadhelst man har hemma, i dethär fallet hade jag lök, kikärter, paprika och isbergssallad. Låter isbergssallad konstigt? Det är sjukt underskattat att använda i matlagning upptäckte jag för någon vecka sen! Den blir inte mojsigt vid tillagning, som man kan tro, utan behåller lite crunch, störtbra!

Finhacka lök och tärna paprika, fräs i en stekpanna några minuter och häll sen i 2 förpackningar krossade/passerade tomater, 1 burk bönor, salt, peppar, honung och nån till krydda ifall du känner för det (typ timjan, rosmarin, paprika osv.) och låt puttra i typ 15 min. Rör ner strimlad sallad. Gör fördjupningar i grytan och knäck ner typ 6-8 ägg, lägg på ett lock och låt koka i typ 10 min. Klart!



Äggen är enklast att få ner om man lägger sleven ovanpå stället man vill ha ägg, knäcker ägget i sleven, pressar ner sleven och sen drar bort den.


1 kommentar: