lördag 6 april 2013

Burmesisk fläskcurry

God gryta med mkt smak! Fläsk är ofta billigt, och eftersom grytan ska koka så länge behöver det inte vara några finbitar :)

Marinera 700g grytbitar av fläskkött2 msk vitt vin och 1 tsk salt i en timme. (Jag orkade inte det, det gick bra endå). Mixa  8 vitlöksklyftor5 cm grovt hackad ingefära2 chilifrukter och 1 delad lök till en pasta i en matberedare eller mixer. Rör ner 1 tsk gurkmeja och 1 tsk chilipulver



Värm 3 msk jordnötsolja och 1 msk sesamolja  i en gryta och fräs pastan under omrörning i typ 15 min, späd med vatten om det behövs. Tillsätt köttet och fräs ytterligare nån minut. Häll på 2 dl varmt vatten, lägg på locket och låt grytan puttra i 1 timme, rör om lite då och då för att förhindra att det bränner i botten. Den sista halvtimmen kan grytan puttra utan lock. Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar