torsdag 20 mars 2014

Läsutmaning #20

#20 Läs en bok där huvudrollen är eller kan integrera med ett spöke


Titel: The name of the star
Författare: Maureen Johnson
Sidor: 374
Serie: Shades of London #1
Språk: Engelska

Betyg: 3 av 5

Rory's föräldrar har fått jobb i England så familjen flyttar från New Orleans till London och Rory börjar sitt nya liv på en internatskola. Samtidigt som hon försöker få rätsida på sitt nya liv skakas London av en rad mystiska mord. Mördaren verkar imitera Jack the Ripper och fastän han uppehållit sig på skolans område verkar det som att den enda som sett honom är Rory.

-

Åh,  jag ville verkligen gilla denhär boken, omslaget är så fint! Men tyvärr så föll den ganska platt. Eller sista delen av boken föll platt. Den började jättebra, sådär supermysigt som det bara kan bli på en gammal internatskola i England, men efter halva boken vart det typisk paranormal YA, jag antar att det skulle vara paranormal romance, med det är typ ingen romance.

Jag läste lite om TNOFS på goodreads och förväntade mej en mysig och läskig läsning, och som sagt så var den jättemysig fram tills halva boken. Läskig vart den inte. Det fanns några små mysterium, men dom löstes snabbt.

Jag gillar verkligen Johnson's sätt att skriva, hon är rolig och språket är vackert och det flyter på bra. Kommer kanske läsa nått annat av det hon skrivit (Men förmodligen inte, kollade runt lite och hon verkar bara har skrivit romantisk chick-lit)


Kommer nog läsa tvåan någon dag, omslaget är väldigt fint...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar