torsdag 17 april 2014

Läsutmaining #59

59# Läs en bok där omslaget visar en eller flera siluetter


Titel: Fel grav (Original: Wrong grave)
Författare: Kelly Link
Sidor: 221
Serie: Pretty Monsters #1
Språk: Svenska

Betyg: 4 av 5

 
Den här boken innehåller: 
-En poet som gräver upp sin framlidna flickvän.
-Halsa, en tankeläsande ung flicka som passar upp på de mytomspunna trollkarlarna i Perfil.
-En handväska vilken som helst - fast med oanade egenskaper.
-En exklusiv tv-serie som kräver något alldeles extra av tittarna. 
-Ett tvillingpar vars favoritleken är Död-leken

[Från bokens baksida]


-

Vilken mysig bok! Jag kände direkt att jag måste läsa om denhär boken på originalspråk (Engelska). Den är så vackert och mysigt skriven, trots att det en översättning - vilket jag tolkar som att det är ännu vackrare och mysigare på engelska! Den innehåller 5 noveller om lite allt möjligt. Mina favoriter var Fel grav och Trolleri för nybörjare.

Fel grav handlar om Miles Sperry som ska gräva upp sin flickväns grav för att  hämta tillbaka några dikter han lämnat att begravas med henne (en väldigt vacker och romantisk gest om han får säga det själv). Men graven han grävt upp är inte Bethany's utan han hittar en helt annan flicka som inte verkar vilja lämna honom ifred.

Trolleri för nybörjare handlar om Jeremy Mars som ärver en telefonkiosk och ett vigsel kapell av någon som heter Cleo Baldrick. Jeremys pappa är författare och på sistone har hans föräldrar inte velat prata med varandra. Jeremys mamma har något hon vill säga honom, men han ser på henne att det är något obehagligt, så han undviker henne.

Det som verkligen får mej att älska Trolleri för nybörjare är Biblioteket, en tv-serie som typ måste vara den mest fantastiska tv-serien i hela världen! Biblioteket har inga fasta tider, ingen vet vars eller när nästa avsnitt kommer att sändas. Serien handlar om Fria Folkets Världsträdsbiblioteket och dom enda karaktärerna i serien som aldrig byter roller är Trogna Margaret och prins Wing. Fox och pirattrollkarlen spelas aldrig av samma skådespelare - i ett avsnitt spelades båda rollerna av samma kvinna. Fox spelas ibland av manliga skådespelare, men man vet alltid att det är hon. 

I det nya avsnittet spelas Fox av en ung latina, en skådis som Jeremy Mars tycker sig känna igen. Hon spelade en snorkig men välmenande bibliotekarie från fjärde våningen i ett avsnitt där en matförgifningsepidimi orsakade temporär osynlighet och/eller levitation, och hon spelade en trånande suicidal björndyrkande prästinna i avsnittet där prins Wing upptäckte att hans mamma var en av de Förbjudna böckerna. 

Ett avsnitt utspelar sig i översta lådan i ett katalogskåp, i totalt mörker, det är textat och det enda som hörs är morsesignaler.  

Så himla awesome serie! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar