torsdag 26 juni 2014

Läsutmaning #49

#48 Läs en bok med originalutgivningsåret 2013


Titel: Asylum
Författare: Madeleine Roux
Sidor: 310
Serie: Asylum #1
Språk: Engelska

Betyg: 4 av 5


Dan Crawford har åkt till New Hampshire College under sommaren för att förbereda sig för universitetsstudier. Skolans campus håller på att renoveras så deltagarna har sina rum i det gamla mentalsjukhuset som finns på området. Dan och hans två vänner, Abby och Jordan, börjar utforska det gamla sjukhuset. Snart börjar Dan få hotfulla meddelanden och allt mer skrämmande saker börjar hända runt campus.

-

Dethär var en mysig bok. Spännande och med många bilder. Otroligt lättläst varen också! Det fanns många mysterier och jag hann ha många olika teorier innan slutet. En lite tråkig sak med boken var dock att man inte fick veta mer om vad som faktist pågått på sjukhuset, man fick bara hintar om det. Ville veta vad som hänt patienterna lite mer ingående.

Från början kändes det lite overkligt hur nära Abby, Jordan och Dan kommer varandra på så kort tid, men det är ju lite sådär när man är 16 och far iväg på sommarläger. Det blir nått magiskt över det hela. Eller det är iaf så jag minns det :P

En sak jag verkligen uppskattar är att karaktärerna faktist beteer sig som verkliga personer hade gjort. Det var väldigt få gånger som jag suckade och tänkte Men neej! Vad gör du??, vilket var sjukt najs :) 

Bilderna i boken var många och väldigt fina! Det vart som så bra med läskiga, svartvita bilder som visade hur foton eller rum såg ut. Jag gillar även att dom har ändrat fonten i boken, det blir så mkt mysigare att läsa när det inte är standard font. 

"The cursor changed to the spinny wheel of sadness."

"He charged, shouting, looking Rambo in his head but probably drunken buffalo in reality."
  -

Kommer läsa andra boken i serien, Sanctum, som kommer i september.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar