Blomkål och broccolisoppa
4 port.
4 port.
lite olja
1 lök
1 vitlök
1 blomkålshuvud
2 broccolibuketter (är de små kan man ta tre)
½ burk creme fraiche
salt och vitpeppar
ev. lite chilipeppar
1 paket tärnat bacon, knaperstekt
gott bröd + pålägg
Börja med att finhacka löken och vitlöken, stek dem mjuk i olja i en gryta. Skär broccolin och blomkålen i jämnstora bitar och skiva broccolistammarna tunnt. Tillsätt med lökfräset. Späd på med vatten tills det täcker och låt koka tills allt är mjukt. Häll undan lite vatten och mixa soppan slät, blir den för tjock så späd ut med kokvattnet. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. Smaksätt med salt, vitpeppar och ev lite chilipeppar. Strössla över lite bacon och servera med bröd.
Om man vill kan man behålla några buketter omixade, som jag gjort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar