söndag 27 mars 2011

Glutenfria vaniljmuffins med limeglasyr

Yes, det var inte så svårt att lista ut vad det vart för bakverk i fredags, minicupcakes! Jag varnar lite bara, det blir mycket smet! Typ så mycket så att jag fick nästan 60 cupcakes i blandade storlekar!


Glutenfria vaniljcupcakes 

100 g smör
2 dl socker
4 dl glutenfri mix
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 burk vaniljkesella
2 ägg

Sätt ugnen på 175-200 grader, beroende på ugn. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite. Blanda alla torra ingridienser i en bunke och rör om lite. Blanda kesellan med smöret och tillsätt sedan äggen. Häll kesellasmeten över de torra ingridienserna och blanda väl. Smeten blir fastare än en vanlig muffinssmet. Fyll muffinsformar ca 2/3 och grädda. Känn med en sticka, när stickan kommer ut torr är cupcakesen klara. 

Limeglasyr

125 g cream cheese
75 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
150 g florsocker
rivet skal av 1 lime

Rör ihop alla ingridienserna, enklast gör man det med elvisp. Låt stå kallt tills det är dags att dekorera cupcakesen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar