onsdag 28 mars 2012

Havrecookies med choklad och apelsin

Mitt absoluta favoritrecept när det gäller cookies kommer från boken Två systrars söta. Jag gör det mest helatiden och det går att variera med precis allt man känner för eller har hemma! Russin & kanel, choklad & nötter, tranbär, solrosfrön & kokos, det är bara att välja! En av mina favoritsmaksättningar är med apelsin och choklad



Havrecookies med choklad och apelsin
200 g rumsvarmt smör/margarin 
1 dl strösocker 
2,5 dl farinsocker 
1 ägg 
2 msk pressad apelsinsaft 
rivet skal från 1 apelsin
2 dl mjöl 
1 tsk kanel 
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
0,5 tsk bikarbonat (man kan ta 1 tsk bakpulver ifall man inte har bikarbonat) 
7 dl havregryn 
150 g grovt hackad choklad

He ugnen på 175 grader
Rör smör, socker och farinsocker smidigt. Tillsätt ägg, apelsinsaften och apelsinskalet.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn och choklad.
Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter, dom ska fortfarande vara mjuka när de tas ur ugnen.
Låt kakorna svalna något på plåten, lägg dem sedan på ett galler för att svalna helt.

1 kommentar:

  1. låter ju hu gott som helst... men längtar ännu mer till stugan nu när du berättat om kakan vi ska göra där! :D Elin e glad!

    SvaraRadera