Marinera 700g grytbitar av fläskkött i 2 msk vitt vin och 1 tsk salt i en timme. (Jag orkade inte det, det gick bra endå). Mixa 8 vitlöksklyftor, 5 cm grovt hackad ingefära, 2 chilifrukter och 1 delad lök till en pasta i en matberedare eller mixer. Rör ner 1 tsk gurkmeja och 1 tsk chilipulver.
Värm 3 msk jordnötsolja och 1 msk sesamolja i en gryta och fräs pastan under omrörning i typ 15 min, späd med vatten om det behövs. Tillsätt köttet och fräs ytterligare nån minut. Häll på 2 dl varmt vatten, lägg på locket och låt grytan puttra i 1 timme, rör om lite då och då för att förhindra att det bränner i botten. Den sista halvtimmen kan grytan puttra utan lock. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar