tisdag 15 februari 2011

Päronpannacotta med björnbär

Igår var det alla hjärtans dag och för att göra dagen lite mysig gjorde jag och pojkvännen gomat och efterrätt. Jag skulle göra ugnad lax med potatis och fetaost/granatäpple sallad, men det var inte riktigt som planerat då jag upptäckte att vi inte hade någon sallad hemma :P Så det fick bli lax, potatis, broccoli och fetaoströra istället, minst lika gott! Till efterrätt gjorde jag pannacotta som jag smaksatte med päron och toppade med lite björnbär.

Så sjukt enkelt det är att göra pannacotta! Varför har jag inte gjort det förut?


Päronpannacotta med björnbär
2 port.

3 dl grädde
lite vaniljsocker
½-1 msk päronessens
lite björnbär 

Blanda allt i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i 2 skålar och ställ kallt i minst 2 timmar. Mosa björnbären med lite socker och skeda över vid servereing.


Leker runt lite med receptet och har nu chokladpannacotta gjort på mjölk på kylning. Får se hur det blir :)

1 kommentar: